Mød Peter – Et liv med vold

Peter og hans kæreste var sammen i 4 år. Peter ønskede ikke at få børn, men han oplevede ofte at blive presset til ubeskyttet sex. Det var lettere for Peter at gå med til sex end at tage de voldsomme konflikter. Hans kæreste løj også om sin prævention. I dag har de to børn på 3 år og 1 år.

Peter ønskede ikke at få børn, men han oplevede ofte at blive presset til ubeskyttet sex

Peter og hans kæreste var sammen i 4 år.

Peter ønskede ikke at få børn, men han oplevede ofte at blive presset til ubeskyttet sex. Det var lettere for Peter at gå med til sex end at tage de voldsomme konflikter. Hans kæreste løj også om sin prævention.

I dag har de to børn på 3 år og 1 år. Peter fortæller, at det meste af deres forhold var præget af konflikter, men volden mod ham tog til i takt med, at de fik deres børn.

Når hans kæreste blev fysisk voldelig, kunne hun finde på at rykke ham i håret, spytte på ham og kradse ham i ansigtet. Han var underlagt økonomisk kontrol, og hun misbrugte hans NemID til at optage lån i hans navn.

Den psykiske vold kom også til udtryk i kontrol og mistænkeliggørelse. Peter skulle redegøre for sin færden, og når hun blev sur, råbte og skreg hun af ham. På trods af volden var det vigtigt for Peter at holde sammen på sin familie. For at få ro forsøgte han at tilpasse sig kærestens ønsker eller at søge tilflugt på sit arbejde.

Den fysiske og psykiske vold gik også ud over børnene. Kommunen modtog flere underretninger om børnenes mistrivsel, hvilket resulterede i, at en sagsbehandler fra kommunen hjalp Peter og børnene ind på Mandecentret, hvor han boede i 2,5 måned. Hans kæreste blev samtidig indlagt på psykiatrisk sygehus.

Efter Peter flyttede ind på Mandecentret, blev det tydeligt for ham, i hvilket omfang børnene havde været udsat for vold, og hvilke konsekvenser det havde og fortsat har for dem. I rådgivningsforløbet blev det derfor vigtigt for Peter at arbejde med den afmagt, skyld og skam, der fulgte med disse erkendelser.

Da Peter havde boet en måned på Mandecentret, blev børnene anbragt uden for hjemmet, fordi kommunen var i tvivl om begge forældres forældreevne. I dag er børnene hjemgivet til Peter med støtte fra kommunen og efterforsorg fra Mandecentret, så han bliver støttet i sin forældrerolle. Efter det, børnene har været udsat for, har de et stort støttebehov, som kommunen og Mandecentret hjælper med at ruste Peter til at varetage. Børnene har overvåget samvær med deres mor tre kvarter om måneden.

Del denne artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig Mandecentrets nyhedsbrev og bliv en del af rejsen!

Med Mandecentrets nyhedsbrev får du den nyeste viden om mænd og ligestilling samt værdifuldt indhold direkte i din indbakke.

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.