Sådan sletter du hjemmesidedata

I nogle tilfælde kan det være en god ide at slette hjemmesidedata. Her er en guide til, hvordan du sletter din historik. 

Sådan gør du

Hvis du står i en situation, hvor andre kan tilgå din computer, eller hvis du er i tvivl, om andre kunne finde på at kigge i din computer, kan det være en god ide at slette historikken for de hjemmesider, du har besøgt.

Din computer gemmer automatisk oplysninger på de hjemmesider, du besøger på internettet via din browser. Din browser er det program, du bruger til at gå på internettet. De mest almindelige browsere er: Google Chrome, Safari, Firefox eller Internet Explorer.

Det er op til dig, om du vil slette din browserhistorik, men hvis din computer kunne komme i andres hænder, kan det være en god ide at slette dine søgningsspor. Det kan samtidig være en god ide ikke at slette hele historikken, da dette kan give et indtryk af, at noget har grund til at blive slettet. Denne mistanke kan undgås ved kun at slette en del af dagens historik. Til højre er en liste med link til, hvordan du sletter browserhistorik i de forskellige internetbrowsere.


Besøg hjemmesiden i anonym tilstand


En anden måde at undgå, at andre kan se, du har besøgt denne hjemmeside, er at skifte din browser til anonym tilstand. Når du bruger anonym tilstand, gemmer din browser ikke din historik. De sider, du besøger, vil derfor ikke blive vist i din browserhistorik, når du har lukket browservinduet.


Du skifter din browser ved at søge efter en funktion kaldet InPrivate browsing, Privat browsing, Inkognito eller lignende, og aktivere funktionen eller åbne et nyt vindue i anonym tilstand.