Bliv frivillig

Bliv frivillig i Mandecentret og vær med til at gøre en forskel. Som frivillig i Mandecentret bliver du en essentiel del af Mandecentrets DNA. Siden Mandecentret blev etableret, er der lagt timevis af frivillig arbejdskraft i at hjælpe mænd og deres børn under skilsmisse, mænd i krise og mænd, som udsættes for vold i hjemmet.

Hvordan bliver jeg frivillig hos Mandecentret?

Vi tilknytter løbende frivillige i alle vores syv afdelinger.

Mandecentrets frivillige er ofte socialrådgivere, konfliktmæglere, jurister, pædagoger og psykoterapeuter, men vi opfordrer også studerende, efterlønnere og pensionister til at blive frivillig hos Mandecentret.

Det unikke ved at arbejde som frivillig hos Mandecentret er, at du kommer helt tæt på de krise- og voldsramte mænd, og du får en afgørende betydning for, at de får hjælp. Derfor er det også vigtigt, at du har en ballast og en faglighed, der gør, at du kan varetage opgaven.

Det vigtigste er, at du har en høj faglig standard og stolthed – for det har vi. Som frivillig vil du indgå i vores ambulante rådgivning, herunder individuelle rådgivningssamtaler, parsamtaler/konfliktmæglingssamtaler og gruppesamtaler.

Vi søger også frivillige, som kan arbejde med sociale og kulturelle oplevelser for mændene og deres børn.

Fælles for alle frivilliges opgaver er, at det er vigtigt for os, at du føler dig som en del af Mandecentret og kan identificere dig med Mandecentrets værdier.

Kan du sige ja til følgende?

Mandecentret hjælper mænd i krise, og problematikkerne kan være mange og kaotiske. Vi ønsker derfor, at du minimum er fyldt 25 år og gerne i gang med en relevant uddannelse eller med tidligere eller nuværende arbejdserfaring.

Det er vigtigt, at du kan møde stabilt og kan møde ind på afdelingen ca. to dage hver måned af 3-4 timers varighed. Du bestemmer selv din arbejdstid inden for vores åbningstid. Åbningstiden kan variere fra afdeling til afdeling. Det er et krav, at du kan fremvise en ren børne- og straffeattest.

Hvad får du ud af det?

  • Du bliver klædt grundigt på til at varetage ‘en til en samtaler’ med kriseramte mænd.
  • Vi tilbyder faglige oplæg, inspirationsaftner og supervision.
  • Fri adgang til kaffemaskinen og slikskabet.


Er du interesseret i at blive frivillig?

Hvis du er interesseret i at blive frivillig hos Mandecentret, så send os gerne en mail. 

I mailen må du gerne skrive kort om dig selv, samt hvilken af vores syv afdelinger du ønsker at blive frivillig i. 

Jeg startede som frivillig på Mandecentret i forbindelse med min uddannelse til psykoterapeut og har været her lige siden. Det helt specielle ved at være frivillig på Mandecentret er...