Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål og svar

Det er din seneste bopælskommune, der betaler for dit ophold på Mandecentret. Dog er der en egenbetaling på omkring 2700 kr. om måneden. Beløbet kan variere en smule afhængigt af kommunen. Beløbet betaler du til din kommune, som sender dig en faktura efter indskrivningen på Mandecentret.

Uanset hvilken svær situation du står i, er du velkommen til at kontakte Mandecentret. Det kan godt være, at vi ikke er det rigtige sted for dig, men så kan vi hjælpe dig med at finde andre muligheder for hjælp. Ring til Mandecentret på 70 11 6263

Hvis du bliver udsat for vold, eller er i tvivl om du er udsat for vold, kan du altid kontakte Mandecentret. Vi tilbyder gratis rådgivning til dig, som har et sted at bo. Og botilbud, hvis du ikke kan opholde dig i dit eget hjem.

Hvis din situation kræver akut hjælp eller beredskabshjælp, skal du henvende dig til politiet. Hvis du har brug for at tale med nogen uden for Mandecentrets åbningstid, kan du ringe til Lev Uden Volds hotline på 1888 – de har åbent hele døgnet.

Vold er vold, også selvom det ikke foregår så tit. Vold bliver ofte bygget langsomt op, og derfor nedtoner vi ofte voldes karakter og indflydelse på vores hverdag. Kontakt Mandecentret, så kan vi guide dig til den rette hjælp.

Gensidig vold er ikke ualmindeligt. I disse tilfælde er det bedst, hvis både du og din partner får hjælp til at bryde med volden. Du er altid velkommen til at ringe til Mandecentret. I nogle tilfælde vil vi kunne tilbyde parsamtaler, hvor vi kan støtte jer til at træffe nogle gode beslutninger for jer.

Psykisk vold kan være svært at definere. Et dysfunktionelt forhold er ikke nødvendigvis præget af psykisk vold, men det kan det blive, hvis handlingerne gentager sig og bliver systematiske. Tøv aldrig med at sige det højt og bed om hjælp, hvis du er i tvivl. Du kan kontakte Mandecentret på 7011 6263 eller Lev Uden Vold på 1888. Hvis din situation kræver akut hjælp eller beredskabshjælp, skal du henvende dig til politiet.

Det er ikke et krav, at du har børn for at bo på Mandecentret. Hvis du har børn, men ikke ser dem, kan du også stadig få hjælp af Mandecentret, såfremt du er i målgruppen for Mandecentrets tilbud. Dog stiller vi høje krav til adfærd, når du opholder dig på Mandecentret, fordi Mandecentret skal være et trygt sted at bo, både for mænd, fædre og børn.

Ja, det må hun gerne. Ring til Mandecentret og få råd og vejledning i, hvordan du skal håndtere situationen. Vi anbefaler altid, at du parkerer din vrede, når du taler med din eks og med offentlige myndigheder.

Det er altid en god ide at rådføre dig med en advokat. Du kan få gratis juridisk rådgivning via Mandecentret. Kontakt Mandecentret på 7011 6263 og få en tid.

Som udgangspunkt kan det være en god ide at lave en ansøgning om midlertidig kontaktbevarende samvær, hvis din partner er flyttet på krisecenter, eller hvis du ikke ved, hvor hun er flyttet hen. Familieretshuset skal afgøre sagen inden for tre uger. Du kan læse mere på familieretshuset.dk