Mød Øystein, der er frivillig rådgiver i Mandecentret

Øystein startede som frivillig på Mandecentret i forbindelse med min uddannelse til psykoterapeut og har været her lige siden. Det helt specielle ved at være frivillig på Mandecentret er, at her får jeg mulighed for at møde og støtte mænd, som typisk ikke ville opsøge en terapeut.

Øystein, frivillig i København

Jeg startede som frivillig på Mandecentret i forbindelse med min uddannelse til psykoterapeut og har været her lige siden. Det helt specielle ved at være frivillig på Mandecentret er, at her får jeg mulighed for at møde og støtte mænd, som typisk ikke ville opsøge en terapeut. Og det er måske en af styrkerne herinde; at det ikke er terapi, vi tilbyder, blot et rum, hvor mænd kan få plads og støtte til at sætte ord på det, som fylder og er svært i forbindelse med et truende parbrud eller en fremskreden skilsmisse. Desuden kan de få et råd eller to på helt konkrete problematikker, som typisk opstår, når en relation er ved at gå i stykker.

Noget af det allermest givende er at vide, at det ikke kun er manden selv, jeg støtter, men også de børn, som alt for ofte kommer i klemme i de voksnes krise.

At være med til at skabe et rum for manden, hvor der er plads til alle de følelser, et brud unægtelig bringer med sig: sorg, frustration, vrede. Et rum, hvor han kan blive mere opmærksom på, hvad der sker, læsse af og ventilere noget af dette, så han kan være mere nærværende og bedre til at rumme sine børn derhjemme. Der opstår magiske øjeblikke, når en mand ser sin rolle og ikke mindst værdi som far, og jeg tænker, dette er noget, vi er mange, som kunne blive bedre til, parkrise eller ej. Og nogle gange skal der støtte til.

Ud over at støtte nogle af de mange mænd, som kæmper med parkriser, er jeg også taknemlig over at være med til at bryde tabuerne om, at mænd ’ikke har brug for støtte’ – og at ’følelser kun er for kvinder’.

Hvis du er i tvivl om reglerne for frivilligt arbejde, kan du læse mere her!

Del denne artikel

Relaterede artikler

Nyt samarbejde med Hjælp Din Næste

Mandecentret Hovedstaden har indgået et samarbejde med organisationen Hjælp Din Næste. Hos Hjælp Din Næste arbejder de for at forbedre levestandarden og livskvaliteten for hjemløse

Læs mere

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.