Hvordan kan mænd være udsat for vold i deres parforhold, og hvordan kan psykisk vold opstå i hverdagslivet?
Mandecentrets medarbejdere Jørgen Juul Jensen og Christina Karstens har skrevet artiklen ‘Psykisk partnervold mod mænd’, der blev bragt i Tidsskriftet for Psykoterapi.
Mandecentrets medarbejdere bliver ofte mødt med undren og en masse spørgsmål, når vold mod mænd i nære relationer bliver bragt på banen. Artiklen besvarer de spørgsmål, som de fleste sidder med, og giver fagpersoner og andre nysgerrige på området en mulighed for at blive klogere på, hvordan man taler med mænd, der har været udsat for partnervold. Den viser, hvordan det i et samtaleforløb kan være frugtbart at arbejde med en helhedsorienteret og relationel tilgang. På denne måde får manden styrket sin selvrespekt, sine ressourcer, værdier og sin handleevne.
Artiklen tager udgangspunkt i forskning samt i viden og erfaringer fra et treårigt projekt for voldsramte mænd i Mandecentret, som sigtede mod at styrke mændene til et liv uden vold.
Du kan læse hele artiklen her. Artiklen blev bragt i Tidsskrift for Psykoterapi nr. 3, 2020.
Om Mandecentret
Mandecentret er et landsdækkende tilbud, der siden 2006 har tilbudt gratis rådgivning, støtte og midlertidig bolig til mænd i fare for langvarig hjemløshed efter en hård skilsmisse med bl.a. mentale og socioøkonomiske konsekvenser. Derudover er Mandecentrets målgruppe mænd udsat for vold i nære relationer.
Siden 2015 har Mandecentret været under Servicelovens § 110. Og da Servicelovens § 109 blev ændret til at omfatte både mænd og kvinder, har Mandecentret også kunne indskrive mænd under denne paragraf.
Mandecentrets botilbud indeholder bl.a., rådgivning indenfor bolig, samvær, hjemløshed, partnervold, beskæftigelse, netværk og mental sundhed. Mandecentret har afdelinger i nogle af landets største byer. I alle 7 afdelinger kan manden have sine børn boende eller på samvær.