Efter 4 år som direktør for Mandecentret ønsker Jacob Astrup nu at give stafetten videre.
Jacob kom til Mandecentret i 2017. Først som medlem af bestyrelsen og i 2018 som vicedirektør. I starten af 2021 blev han udnævnt til direktør.
Siden Jacob tiltrådte, først som vicedirektør og senere som direktør, har Mandecentret mere end tredoblet antallet pladser, opbygget både en videns- og en kommunikationsafdeling samt udvidet med nye afdelinger, så Mandecentret nu har syv stærke botilbud fordelt rundt i landet. Samtidig har Jacob været en afgørende spiller i opbyggelsen af en stærk og samhørig branche, og har haft stor indvirkning på politiske beslutningsprocesser og samfundsændringer.
Beslutningen er truffet og modtaget med stor respekt og forståelse af både bestyrelsen, ledere og medarbejdere.
Jacob forbliver direktør for Mandecentret indtil en ny direktør er fundet, og en god og rolig overlevering har fundet sted.
Jacob Astrup udtaler:
”Mandecentret har de seneste 4 år været igennem en imponerende forandring, og jeg er stolt af den organisation som vi har fået skabt – og det vigtige arbejde for mændene og deres børn. Mandecentret står stærkere end nogensinde før og derfor er timingen for både mig og Mandecentret helt rigtig i forhold til et skifte på direktørposten.
Jeg vil gerne takke ledergruppen, medarbejderne og bestyrelsen for et fantastisk samarbejde”.
Formanden for Mandecentrets bestyrelse Claus Bøgh udtaler ” Jacob har med sit passionerede og strategiske lederskab samt stærke fortalervirksomhed været en vigtig drivkraft for Mandecentret gennem de seneste fire år. Sammen med organisationens engagerede ledere og medarbejdere er indsatsen for krise- og voldsramte mænd og deres børn blevet styrket betydeligt, og budskabet om vores arbejde har fået større gennemslagskraft. Mandecentret står i dag på et stærkt fundament og ser med optimisme frem til at bygge videre på vores indsatser for krise- og voldsramte mænd og deres børn.”
Om Mandecentret
Mandecentret er et landsdækkende tilbud, der siden 2006 har tilbudt gratis rådgivning, støtte og midlertidig bolig til mænd i fare for langvarig hjemløshed efter en hård skilsmisse med bl.a. mentale og socioøkonomiske konsekvenser. Derudover er Mandecentrets målgruppe mænd udsat for vold i nære relationer.
Siden 2015 har Mandecentret været under Servicelovens § 110. Og da Servicelovens § 109 blev ændret til at omfatte både mænd og kvinder, har Mandecentret også kunne indskrive mænd under denne paragraf.
Mandecentrets botilbud indeholder bl.a., rådgivning indenfor bolig, samvær, hjemløshed, partnervold, beskæftigelse, netværk og mental sundhed. Mandecentret har afdelinger i nogle af landets største byer. I alle 7 afdelinger kan manden have sine børn boende eller på samvær.