Mandecentrets PÅRØRENDE HOTLINE – er til dig, der gerne vil hjælpe en kriseramt mand godt videre. Tilbuddet er til dig, der er pårørende til mænd i krise efter samlivsophør/skilsmisse eller vold i nære relationer.
Det er ofte svært for manden selv at bede om hjælp, da det kan virke uoverskueligt og svært at række ud. Her kan du hjælpe. Som pårørende kan du bl.a. få rådgivning og vejledning om, hvilke tilbud Mandecentret kan tilbyde den kriseramte, sådan så du kan hjælpe din søn, kammerat, bror, kollega eller far godt videre.
Du vil kunne få viden om vores tilbud om:
- Personlig rådgivning
- Gruppeforløb
- Konfliktmægling
- Midlertidig bolig
Praktisk:
- Rådgivningen er gratis og faglig funderet
- Rådgivningen varer op til 30 minutter
- Du bestemmer indholdet
- Rådgivningen kan bestå af et enkelt spørgsmål eller være en længere samtale, alt efter behov
- Rådgiveren har tavshedspligt
Mere end 1900 henvender sig årligt til Mandecentret, og vi oplever et stigende behov for råd og vejledning. Det er ofte en pårørende, der ringer ind for at høre, hvordan de kan hjælpe en ven, bekendt eller et familiemedlem godt videre. Derfor udvider vi vores tilbud, så vi kan imødekomme det stigende behov for hjælp.
Om Mandecentret
Mandecentret er et landsdækkende tilbud, der siden 2006 har tilbudt gratis rådgivning, støtte og midlertidig bolig til mænd i fare for langvarig hjemløshed efter en hård skilsmisse med bl.a. mentale og socioøkonomiske konsekvenser. Derudover er Mandecentrets målgruppe mænd udsat for vold i nære relationer.
Siden 2015 har Mandecentret været under Servicelovens § 110. Og da Servicelovens § 109 blev ændret til at omfatte både mænd og kvinder, har Mandecentret også kunne indskrive mænd under denne paragraf.
Mandecentrets botilbud indeholder bl.a., rådgivning indenfor bolig, samvær, hjemløshed, partnervold, beskæftigelse, netværk og mental sundhed. Mandecentret har afdelinger i nogle af landets største byer. I alle 7 afdelinger kan manden have sine børn boende eller på samvær.