Mandecentret Hovedstaden har haft besøg fra Færøerne

Hos Mandecentret Hovedstaden har der været besøg fra Færøerne, da tre socialrådgivere, som skal være med til at opstarte en ambulantrådgivning for mænd udsat for vold i nære relationer, var på rundvisning i huset.

NADA – hvad er det?” – Hvis du også er nysgerrig på dette, så finder du svaret længere nede.

Onsdag d. 1. februar havde vi besøg af tre socialrådgivere fra kvindekrisecentret i Færøerne, som blev vist rundt i Mandecentret Hovedstaden, hvorefter forstander, Christina Kirkegaard, samt udslusnings-teamet fortalte nærmere om vores arbejde med beboerne.

Det er virkelig fedt at kunne udveksle erfaringer og dele viden om arbejdet med vold i nære relationer. På den måde kan vi forhåbentlig hjælpe så mange mennesker som muligt”, udtaler Vikke Bøtker, som er faglig teamleder for udslusnings-teamet.

Hos kvindekrisecentret i Færøerne vil man starte en ambulantrådgivning for mænd, som har været udsat for vold i nære relationer, og derfor ville de gerne erfaringsudveksle med Mandecentret omkring arbejdet med mænd i krise – både hvad angår ambulantrådgivning og ophold. I denne sammenhæng blev der blandt andet talt om, hvilke aktiviteter beboerne på Mandecentret kan gøre brug af.

Hvilket leder til svaret på spørgsmålet i begyndelsen: ”NADA – hvad er det?”
Det er akupunktur ved øret, der hjælper imod stress, tankemylder, søvnproblemer, og alt muligt andet, hvilket mændene kan have stor gavn af” fortæller en af medarbejderne fra udslusnings-teamet. Når en beboer er i krise, er det vigtigt at have nogle aktiviteter og værktøjer, der kan hjælpe på det mentale helbred – og måske er det særligt vigtigt at holde fast i, når man i udslusningen nærmer sig at forlade Mandecentret.

Hos Mandecentret er vi glade for, at vores arbejde og tilbud bliver mere synligt både i offentligheden, hos politikerne, samt hos potentielle samarbejdspartnere.
Senere på måneden får vi også besøg fra Grønland, og vi håber på sigt at få nogle værdifulde samarbejder med begge lande.

Del denne artikel

Relaterede artikler

Mandecentrets Landsmøde 2024

Den 2. – 3. oktober mødtes medarbejdere fra Mandecentrets syv afdelinger til vores årlige landsmøde. Denne gang blev det afholdt på Fyn, hvor to intense

Læs mere

Tilmeld dig Mandecentrets nyhedsbrev og bliv en del af rejsen!

Med Mandecentrets nyhedsbrev får du den nyeste viden om mænd og ligestilling samt værdifuldt indhold direkte i din indbakke.

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.