Den 1. juni startede 35-årige Rikke Marie Underbjerg som forstander for Mandecentret Aalborg. Fremover vil det være Rikke, der skal stå i spidsen for stedet og være forstander for de 12 mænd og deres børn, der kan bo på Mandecentret, samt for de mænd, der kommer i den gratis ambulante rådgivning.
Rikke bor med hendes mand og deres to sønner i Aalborg Øst. Her har de boet i 17 år, og hun kalder sig selv rimelig hjemmevant i Aalborg.
Rikke kommer fra en stilling som ekstern lektor på socialrådgiveruddannelsen på Aalborg universitet, hvor hun selv slog sine folder som studerende, da hun for få år siden efteruddannede sig til Cand. Mag. MA i anvendt filosofi. Hun har tidligere været leder for opholdsstedet Christiansminde og arbejdet som myndighedsrådgiver i specialenheden for misbrug og udsatte unge.
Rikke glæder sig meget til arbejdet som forstander, og hun har masser af gå på mod. Og når man spørger hvilke drømme og visioner, hun har for Mandecentret, fortæller hun, at hun har to fokusområder, som hun særligt glæder sig til at komme i gang med.
Jeg glæder mig til at være leder her på Mandecentret i Aalborg. Mit fokus vil være at arbejde med trivsel og kultur, som jeg mener giver et direkte afkast på de beboere, som bor her. Alle de dynamikker, som foregår på en arbejdsplads, skal harmonere, fordi god kultur smitter af. Det er vigtigt for mig, at vi har fokus på kerneopgaven
Derudover ligger det mig meget på sinde at udbrede budskabet om den udsatte mand. Det er vigtigt for mig at fortælle og ændre tabuet om, at man ikke er et svagt menneske, forbi man har brug for en hånd. For mig handler det altså både om drift og udvikling.
Rikke Marie Underbjerg kan kontaktes på tlf. 5458 7474 eller mail: rmu@mandecentret.dk
Om Mandecentret
Mandecentret er et landsdækkende tilbud, der siden 2006 har tilbudt gratis rådgivning, støtte og midlertidig bolig til mænd i fare for langvarig hjemløshed efter en hård skilsmisse med bl.a. mentale og socioøkonomiske konsekvenser. Derudover er Mandecentrets målgruppe mænd udsat for vold i nære relationer.
Siden 2015 har Mandecentret været under Servicelovens § 110. Og da Servicelovens § 109 blev ændret til at omfatte både mænd og kvinder, har Mandecentret også kunne indskrive mænd under denne paragraf.
Mandecentrets botilbud indeholder bl.a., rådgivning indenfor bolig, samvær, hjemløshed, partnervold, beskæftigelse, netværk og mental sundhed. Mandecentret har afdelinger i nogle af landets største byer. I alle 7 afdelinger kan manden have sine børn boende eller på samvær.