Erik flyttede på Mandecentret

Erik og hans kone var gift i 38 år. Han var glad for sin kone og havde det godt i ægteskabet. Da hun en dag efter nytår meddelte, at hun ville skilles, kom det derfor som et chok for Erik. Hun flyttede kort tid efter. Og Erik sad tilbage alene i huset.

Når skilsmissen får livet til at ramle

Erik og hans kone var gift i 38 år. Han var glad for sin kone og havde det godt i ægteskabet. Da hun en dag efter nytår meddelte, at hun ville skilles, kom det derfor som et chok for Erik. Hun flyttede kort tid efter. Og Erik sad tilbage alene i huset.

I de første måneder gik Erik stadig på arbejde. I sin fritid begravede han sig i husligt arbejde. Dagene blev længere og længere, og Erik fik det tiltagende dårligt. Han stoppede med at sove og spise, dagene gled sammen, og til sidst måtte han sygemelde sig fra sit arbejde. Tre gange henvendte han sig til psykiatrien, der henviste ham til egen læge. Lægen fortalte ham, at han var i chok. Han startede herefter på antidepressiv- og sovemedicin.

I juli måned havde Erik det stadig ikke bedre. Han henvendte sig igen til psykiatrien, der denne gang henviste ham til Mandecentret. Her blev han indskrevet, da han ikke kunne opholde sig i eget hjem og havde brug for støtte til at bryde den sociale deroute, som han var på vej mod.

Den første tid på Mandecentret var præget af gråd, og det var svært for Erik at deltage i sociale arrangementer, fordi han ikke kunne rumme at være sammen med andre mennesker. Han havde ingen appetit og kunne ikke sove. Han fik derfor råd og vejledning i, hvordan han kunne finde tilbage til roen. Erik led et stort identitetstab. Han var ensom og følte sig fortabt. Erik blev derfor støttet til at starte på arbejde og fastholde kontakten til sin familie. Han fandt ud af, hvor stor en glæde det var for ham at opholde sig hos sin søster og besøge sin bror, ligesom han koblede af ved at dyrke sin fritidsaktivitet.

Under sit ophold på Mandecentret fik han samtaler, hvor han bearbejdede sine følelser. Og lige så stille begyndte han at få øje på sine ønsker og håb for fremtiden. Med tiden genvandt han troen på sig selv, og med en rådgiver ved sin side besøgte han sit hus. I oktober flyttede han ud af Mandecentret, klar til en ny hverdag i sin egen bolig.

I december kom Erik forbi til en uformel snak på Mandecentret. Han går stadig hos sin psykolog, men der går længere og længere imellem deres samtaler. Erik har fået mere overskud, genfundet livsglæden, har det godt i sit hus og fortæller smilende, at han har fået en ny kæreste.

 

Om Mandecentret
Mandecentret er et landsdækkende tilbud, der siden 2006 har tilbudt gratis rådgivning, støtte og midlertidig bolig til mænd i fare for langvarig hjemløshed efter en hård skilsmisse med bl.a. mentale og socioøkonomiske konsekvenser. Derudover er Mandecentrets målgruppe mænd udsat for vold i nære relationer.

Siden 2015 har Mandecentret været under Servicelovens § 110. Og da Servicelovens § 109 blev ændret til at omfatte både mænd og kvinder, har Mandecentret også kunne indskrive mænd under denne paragraf.

Mandecentrets botilbud indeholder bl.a., rådgivning indenfor bolig, samvær, hjemløshed, partnervold, beskæftigelse, netværk og mental sundhed. Mandecentret har afdelinger i nogle af landets største byer. I alle 7 afdelinger kan manden have sine børn boende eller på samvær.

Del denne artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig Mandecentrets nyhedsbrev og bliv en del af rejsen!

Med Mandecentrets nyhedsbrev får du den nyeste viden om mænd og ligestilling samt værdifuldt indhold direkte i din indbakke.

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.