Mandecentret Hovedstaden har igen haft besøg fra det kolde nord. Denne gang af otte pædagogstuderende og en underviser fra Grønland, som fik et indblik i vores historie, socialfaglige tilgang, samt pædagogiske aktiviteter.
Der blev også fortalt, om vores arbejde med indsamling af data og dokumentation, som er essentielt for Mandecentrets arbejde og legitimitet. Ligeledes hvordan vi blandt andet arbejder med helhedsorienterede mål, der kan gøre krisehåndteringen mere overskuelig for vores beboere.
”Det er så skønt, at sådan et besøg kan blive arrangeret”, udtaler Vikke, som er faglig teamleder hos Mandecentret Hovedstaden, og fortæller videre, ”De studerende var så ivrige og nysgerrige på at lære mere og stillede flere opfølgende spørgsmål”.
De studerende fortalte, at der eksisterer et stort tabu omkring at spørge om hjælp på Grønland. Desuden er man dybt afhængig af sit lokalsamfund, hvor mange kender hinanden, og der kan derfor være store konsekvenser ved at italesætte vold eller misbrug til sin nabo eller myndighederne.
”Derfor kan man heller ikke blot overføre Mandecentrets praksis og metoder til krisecentre på Grønland, men vi kan bidrage med blandt andet vidensdeling og være en del af løsningen, idet vi har et fælles ansvar for at hjælpe udsatte i rigsfællesskabet”, mener Vikke.
I løbet af uddannelsen skal de studerende i praktik, hvor de skal være med til at klæde praktikpladsens medarbejdere på og udvikle de metoder, der vil fungere bedst i Grønland, når det kommer til at hjælpe voldsudsatte personer. Mandecentret ser frem til yderligere erfaringsudveksling på sigt.