Nyt lovforslag til at sikre ligestilling for voldsudsatte

Fredag d. 6. oktober var en glædesdag for Mandecentret. For det var denne dag, at ligestillingsminister Marie Bjerre offentliggjorde et lovforslag, der vil sikre en ligestilling af krisecentertilbud til voldsudsatte kvinder og mænd.

Det er noget, som vi hos Mandecentret har kæmpet for i mange år. For selvom vi kan meget, har vi ikke kunne tilbyde den samme voldsfaglige og højt specialiserede hjælp som kvindekrisecentrene. Regeringens midlertidige forsøgsordning med psykologhjælp til mændene har været et skridt på vejen. Men uden en reel ligestilling i loven har vi aldrig nået i mål.

Nu er det slut med forskelsbehandling og negligering af vold mod mænd. Takket være regeringens nyligt fremsatte lovforslag vil de mange voldsudsatte mænd, som vi dagligt møder i Mandecentret, endelig blive anerkendt som ofre for vold. Indtil nu har de desværre været betragtet som hjemløse, der skulle søge tilflugt på et herberg, hvilket har begrænset den hjælp, de og deres børn har kunne få.

Men nu ser vi endelig en ændring. Politikerne anerkender nu, at vold ikke er kønsbestemt. Og forhåbentligt vil det betyde, at vi fremover kan give voldsudsatte mennesker og deres børn dén hjælp, de har brug for.

Mandecentrets direktør, Jacob E. Astrup, udtrykker sin glæde over, at mænd og kvinder nu får lige muligheder for hjælp:

“Det er en kæmpesejr for ligestillingen. Det er en historisk milepæl, der ændrer den grundlæggende opfattelse af vold i familien. Politikerne anerkender nu, at vold kan gå begge veje og giver endelig samme rettigheder til alle. Dette er et vigtigt skridt for at hjælpe voldsramte mænd og bryde et tabu.”

Og det er netop derfor, at vi hos Mandecentret så det som en glædesdag. Vi tog allerede forskud på glæderne til vores årlige Landsmøde. På billedet kan det ses, hvordan vi fik fejret lovforslaget, og alle medarbejdere oplevede i den grad en glæde over, at dét, som vi har kæmpet for i så mange år, endelig er blevet en realitet.

 

 

Del denne artikel

Relaterede artikler

Nyt samarbejde med Hjælp Din Næste

Mandecentret Hovedstaden har indgået et samarbejde med organisationen Hjælp Din Næste. Hos Hjælp Din Næste arbejder de for at forbedre levestandarden og livskvaliteten for hjemløse

Læs mere

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.