Nyt samarbejde med Hjælp Din Næste

Mandecentret Hovedstaden har indgået et samarbejde med organisationen Hjælp Din Næste. Hos Hjælp Din Næste arbejder de for at forbedre levestandarden og livskvaliteten for hjemløse og udsatte. En indsats, som vi i Mandecentret har støttet op om, men nu er vores samarbejde blevet endnu tættere.

 

På trods af sin relativt korte levetid på knap 4 år har Hjælp Din Næste allerede opnået meget. Initiativer som julegaveindsamlinger, uddeling af varmt tøj og hjælp på herberger er blot nogle af de måder, de har hjulpet udsatte i Danmark på. Især deres projekt ‘Velkommen Hjem’ fremhæver vi her på Mandecentret som en uvurderlig indsats.

Projektet ‘Velkommen Hjem’ har til formål at støtte hjemløse personer, der er flyttet ind i egen bolig, ved at tilbyde en omfattende pakke af hjælp og støtte. Dette inkluderer hjælp til indretning og levering af møbler, praktisk hjælp som reparationer og opsætning af hylder, samt omsorg og støtte til at imødekomme de individuelle behov, der kan opstå i forbindelse med indflytning:

“Vores mål er at hjælpe disse personer med at skabe et trygt og komfortabelt hjem, hvor de kan begynde at bygge et stabilt og selvstændigt liv. Vi tror på, at ved at tilbyde denne hjælp, kan vi bidrage til at forbedre livskvaliteten for de mest udsatte i vores samfund, og støtte dem i deres overgang fra hjemløshed til et selvstændigt liv i egen bolig” 

Mandecentret har aktivt støttet dette projekt ved at være støttemedlem, men vi tager nu yderligere skridt ved at stille en del af vores kælder til rådighed for dem. Her får de mulighed for at opbevare møbler og andre fornødenheder til indflytninger for hjemløse og socialt udsatte. Christina Kirkegaard, forstander på Mandecentret Hovedstaden, ser frem til det tætte samarbejde:

“Det er én ting at flytte ind i et nyt hjem – en anden ting er at skabe et hjem. Og netop dét er Hjælp Din Næste med til at gøre. Derfor ser vi enormt meget frem til dette samarbejde og vores fælles mål om at hjælpe endnu flere udsatte”

Læs mere om Hjælp Din Næste her: Hjælp Din Næste | Hæver livskvaliteten for dem der lever på gaden (hjaelpdinnaeste.org)

Del denne artikel

Relaterede artikler

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.