Ministerbesøg hos Mandecentret Esbjerg

Ligestillingsminister Eva Kjær Hansen besøgte Mandecentret Esbjerg mandag den 10. juni sammen med ligestillingsordfører for Dansk Folkeparti, Karina Adsbøl. Ministeren vil nu have større fokus på de forskellige tilbud til de voldsudsatte danskere.

To mænds fortællinger gjorde indtryk, da ligestillingsminister Eva Kjær Hansen besøgte Mandecentret Esbjerg i mandags. Sammen med ligestillingsordfører for Dansk Folkeparti, Karina Adsbøl, hørte hun efter en rundvisning på centret Kristian og Søren fortælle deres historier om fysisk og psykisk vold.

Kristian er ambulant bruger af Mandecentret. Han har været udsat for chikane og psykisk vold fra sin ekskone, og har mistet samværet med sine to børn på grund af gentagne falske anklager og anmeldelser for vold mod børnene. Han har ikke set sine børn siden november 2017.

“Det er frustrerende, at statsforvaltningen har vedtaget, at jeg ikke skal have samvær på baggrund af falske anklager. Her har Mandecentret hjulpet med, hvordan jeg skal forholde mig til lovgivningen. De har været bisidder i statsforvaltningen. Og så har de givet overskud til at få hverdagen til at fungere,” fortalte han gæsterne.

Samfund skal også fokusere på mænds behov

Ifølge Kristian er det vigtigt, at der er hurtig hjælp at få, når krisen rammer. Både til manden og til familien. Jo før manden får hjælp, , jo større chance er der for at undgå, at problemerne bliver for store.

“Det kræver, at tilbudene til mænd bliver mere synlige, og at samfundet får større fokus på, at at mænd også er sårbare og har behov for hjælp ved skilsmisse og parbrud,” fortalte han og tilføjede et ønske om, at kommunerne var bedre til at hjælpe med, hvordan man bedst muligt takler en skilsmisse med børnenes trivsel i fokus.

Mænd skal erkende behov for hjælp

At mænd kan være sårbare er ikke kun noget, samfundet skal blive mere opmærksomme på. Det skal mændene også. Søren fortalte, at han havde svært ved at acceptere, at han som mand var udsat og havde brug for hjælp til at komme ovenpå igen efter at have levet i to turbulente forhold præget af psykisk og fysisk vold.

Det endte med en depression og en hverdag, der ikke hang sammen. Til sidst mistede han sit arbejde og boede et halvt år i sin bil, inden han fandt energien til at søge hjælp og flyttede ind på Mandecentret.

“Her har jeg turdet åbne op, fordi jeg føler mig mødt og hørt. Jeg har langt større overblik over min situation i dag og er startet i et praktikforløb som elektriker.”

Ministeren: Der mangler ligestilling

Undervejs spurgte Eva Kjær Hansen og Karina Adsbøl ind til mændenes historier og Mandecentrets arbejde, ligesom der blev tid til at diskutere ønsker for fremtiden, og hvordan der kan skabes større fokus på mændenes situation.

“Mændenes historier har givet mig stof til eftertanke. Som minister vil jeg have større fokus på de forskellige tilbud og se på, hvordan man kan effektivisere de forskellige indsatser,” sagde hun og gav over for TV SYD udtryk for, at der helt principielt mangler ligestilling på området.

Se TV SYDs indslag fra besøget og interview med ligestillingsminister Eva Kjær Hansen (starter efter 01:38 minutter)

Del denne artikel

Relaterede artikler

Nyt samarbejde med Hjælp Din Næste

Mandecentret Hovedstaden har indgået et samarbejde med organisationen Hjælp Din Næste. Hos Hjælp Din Næste arbejder de for at forbedre levestandarden og livskvaliteten for hjemløse

Læs mere

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.