Mandecentrets direktør tiltræder som næstformand i Lev Uden Vold

Jacob Engmose Astrup, direktør i Mandecentret, tiltræder den 1. marts som ny næstformand i Lev Uden Vold. Dette sker som følge af, at Laura Kirch Kirkegaard, direktør i Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, er tiltrådt som ny bestyrelsesformand.

Posten som formand og næstformand i Lev Uden Vold varetages i en periode på 2 år ad gangen i et rotationsprincip, hvor det enkelte bestyrelsesmedlem i første periode udpeges som næstformand og herefter i næste periode som formand. Formandsposten og næstformandsposten går altså på tur mellem bestyrelsesmedlemmerne fra Lev Uden Volds fem stiftende organisationer efter en fastsat rækkefølge, der fremgår af bestyrelsens forretningsorden.

Lev Uden Vold er etableret af fem voldsfaglige organisationer, der alle er repræsenteret i Lev Uden Volds bestyrelse: LOKK, Mandecentret, Danner, Mødrehjælpen og Dialog Mod Vold. I bestyrelsen sidder også Maja Lindgren, der er valgt af medarbejderne i Lev Uden Vold samt bestyrelsesmedlemmerne Marie Louise Refsgaard og Anders Kirketerp-Møller, der er udpeget af bestyrelsen for en toårig periode.

Jacob Engmose Astrup udtaler om rollen som næstformand:

“Det er med stor stolthed, at jeg indtræder i denne rolle, og jeg ser frem til at fortsætte vores stærke samarbejde. I Lev Uden Vold står vi med en fælles stemme og en samlet indsats mod vold i nære relationer. Jeg glæder mig til at bidrage endnu mere til dette vigtige arbejde og sammen løfte det til nye højder.”

Du kan læse om hele Lev Uden Volds bestyrelse her.

Del denne artikel

Relaterede artikler

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.