Mandecentret åbner nyt botilbud på Frederiksberg

Den 11. juni åbner Mandecentret et nyt botilbud på Frederiksberg. Afdelingen har hjemme på Diakonissen og har plads til 8 mænd og deres børn. Det bringer antallet af pladser i hovedstadsområdet op på 18.

Hvert år bliver mænd funktionelt hjemløse som følge af skilsmisse eller parbrud. En del af disse er omkring Mandecentrets botilbud, og nu kan endnu flere mænd få hjælp i hovedstadsområdet med åbningen af det nye botilbud på Frederiksberg.

“Med åbningen af vores afdeling på Diakonissen opfylder vi et ønske, vi har haft meget længe. Vi ser frem til at kunne hjælpe endnu flere mænd i krise. Både med rådgivning, et midlertidigt sted at bo og sociale aktiviteter,” siger forstander for Mandecentret København, Christina Kirkegaard.

40 pladser på landsplan

Mandecentret tilbyder midlertidig bolig og gratis rådgivning til mænd. Mændene kan stå i en skilsmisse eller et parbrud eller være udsat for vold i familien. Hvert år hjælper Mandecentrets afdelinger mere end 1500 mænd med både det praktiske og det personlige.

Det kan f.eks. være rådgivning omkring samvær med børn, juridisk rådgivning, gruppeforløb med andre mænd – og for nogle altså også en midlertidig bolig på de nu 40 pladser fordelt på afdelinger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense, København og Frederiksberg.

“Hvert år må vi desværre afvise en del mænd, der akut mangler et sted at bo, fordi vi ikke har pladser nok. Behovet er der, og vi så selvfølgelig gerne, at Mandecentret havde et tilbud til kriseramte mænd i hver kommune. Med det nye botilbud på Frederiksberg tager vi endnu et skridt i opfyldelsen af den drøm,” siger Morten Kjær Egebjerg, direktør for Mandecentret.

Læs mere om Mandecentrets rådgivning og kontakt os på 70 11 62 63 eller info@mandecentret.dk, hvis du eller en, du kender, har brug for praktisk rådgivning og personlig sparring.

Del denne artikel

Relaterede artikler

Nyt samarbejde med Hjælp Din Næste

Mandecentret Hovedstaden har indgået et samarbejde med organisationen Hjælp Din Næste. Hos Hjælp Din Næste arbejder de for at forbedre levestandarden og livskvaliteten for hjemløse

Læs mere

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.