GODT NYT TIL MÆND OG DERES BØRN. MANDECENTRET ÅBNER EN AFDELING I SLAGELSE.

Foto: Andreas Haubjerg
Pressemeddelelse

Den 24. august, slår forstander for Mandecentret Slagelse, Daniel Kristensen, dørene op for et krisecenter til mænd og deres børn i hjertet af Slagelse. 

Mandecentret er et krisecenter for mænd under Serviceloven §110. Mandecentret tilbyder både ambulant rådgivning og midlertidig bolig, til mænd der er i krise i forbindelse med en skilsmisse, samlivsophør eller hvis han er udsat for vold udøvet af en nær relation.  

Jacob Astrup, direktør i Mandecentret har en helt særlig tilknytning til Slagelse, han fortæller:  

>> Åbningen i Slagelse har en særlig personlig betydning for mig. Jeg er selv vokset op i Slagelse, og har haft en fantastisk barndom her. Jeg er derfor meget glad for og stolt af, at vi med den nye afdeling kan udvide vores tilbud på Sjælland og hjælpe kriseramte mænd og deres børn i et område som betyder meget for mig <<.  

Hvem har brug for et Mandecenter? 

Det kommer ofte bag på manden, at hans kone vil skilles. Kvinden har brugt tid på at forberede sig, blandt andet ved at tale med venner og familie og afdække sine muligheder, mens manden slet ikke har overvejet skilsmisse som en mulighed. Når kvinden fortæller, at hun ønsker skilsmisse, så går mange mænd i en choktilstand og reagerer ofte med at flytte fra parrets fælles hjem. Oftest i den tro, at hvis han flytter væk, så er familien sikret. Ugerne går, og pludselig er pladsen hos vennen trang. Selvom der ikke er et alternativt sted at flytte hen, så fortæller manden sin kammerater, at han har fundet noget andet. I virkeligheden er mange mænd nødsaget til at sove i bilen, overnatte på arbejdspladsen, i omklædningsrummet eller kælderen. Til sidst bliver situationen uholdbar.  

Mandens relation til børnene smuldrer, fordi han ikke kan finde et ordentligt sted, hvor de kan opholde sig sammen. Manden er blevet usynligt hjemløs.  De usynlige hjemløse er de mænd, der desperat forsøger at skjule krisen, opretholde hverdagen, fastholde jobbet, kæmper med ekspartneren om samvær med børnene, mens de kolde nætter i parken eller bilen gør dem så udtrættede, at deres dømmekraft svækkes.  

Det er ofte her Mandecentret kommer ind i billedet. Når de usynlige konsekvenser bliver synlige og realiteterne rammer manden for fuld kraft. 

Et Mandecenter i Slagelse

Daniel Emil Kristensen slår dørene op til den nye afdeling i Slagelse. Han er ikke ny i Mandecentret han har nemlig de seneste to år været forstander i Mandecentret Aalborg.

>> Lige nu er jeg i gang med at etablere de mest trygge og gode rammer til de mænd og deres børn, som fra i dag kan bo på Mandecentret i Slagelse. Jeg synes det er enormt spændende at være med til at åbne en helt ny afdeling, et helt nyt sted, og jeg glæder mig til at gøre det som jeg er bedst til – at hjælpe mænd i krise godt videre << udtaler Daniel Emil Kristensen, forstander for Mandecentret Slagelse.

Mandecentret har indtaget midlertidige lokaler i villaen på Skolegade 7, men flytter til de oprindelige lokaler i foråret 2022.

Mænd i bunden af statistikker 

Det vurderes, at 19.000 mænd årligt udsættes for partnervold, ligesom mænd er overrepræsenterede blandt hjemløse og dominerer selvmordsstatistikkerne. Samtidig går mænd 30 procent mindre til lægen og lever i gennemsnit kortere end kvinder. 

Mere information 

Daniel Emil Kristensen kan kontaktes på 5455 0108 eller e-mail: dek@mandecentret.dk

Pressehenvendelse: 

Chastine Engqvist, kommunikationsrådgiver, kan kontaktes på 5080 2867 eller e-mail: ce@mandecentret.dk 

Del denne artikel

Relaterede artikler

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.