Når mænd rammes af partnervold – gratis seminar i Aalborg

Når mænd rammes af partnervold går det ofte under radaren. Mandecentret Aalborg inviterer til gratis seminar, der kan skabe større forståelse for partnervoldsramte mænd.

Tanken om, at mænd rammes af partnervold, er fremmed for både fagpersoner og mændene selv. På trods af at 19.000 mænd rammes af fysisk partnervold om året. Derfor inviterer Mandecentret Aalborg til gratis seminar den 10. oktober.

Hver tredje partnervoldsramte dansker er en mand. Alligevel møder fagfolk ganske få i deres arbejde. Mændene fortæller selv, at det er vanskeligt at opsøge hjælp. De kan opleve, at de ikke bliver taget alvorligt i systemet, og mange har desuden svært ved at skulle se sig selv som ramt af partnervold.

Fokus på at mænd rammes af partnervold

Selvom der på det seneste er kommet større fokus på, at mænd også er udsat for fysisk og psykisk partnervold, er det stadig vigtigt at belyse og debattere problemstillinger omkring disse mænd. Målet er, at fagpersoner skal blive bedre til at spotte samt hjælpe mændene, og sammen skabe en større forståelse for partnervoldsramte mænd i samfundet.

På seminaret vil man blandt andet høre voldsramte mænds egne erfaringer samt Erin Pizzey, der i 1971 startede verdens første krisecenter for voldsramte kvinder i England.

Alle er velkomne til seminaret, men det henvender sig primært til fagpersoner og ansatte i offentlige myndigheder og forvaltninger, forsknings- og videnspersonale, samt øvrige organisationer og branchefolk, som i deres daglige arbejde kan støde på voldsramte mænd.

HVOR OG HVORNÅR:
Onsdag den 10. oktober. AaB Konference, Harald Jensens Vej 9, 9000 Aalborg.

TILMELDING:
Tilmelding er gratis og skal ske til aalborg@mandecentret.dk senest den 4. oktober.

PROGRAM:
– 09.00 Ankomst med kaffe og morgenbrød
– 09.30 Velkomst v. René Vinding Christensen, Mandecentret Aalborg
– 09.40 Projektpræsentation v. Ligestillingsministeriet
– 10.00 At være partnervoldsramt – erfaringer fortalt af mændene selv
– 10.30 Mandecentrets projekt ‘Mænd udsat for vold’ v. projektkoordinator Marie Winther
– 11.15 Specialkonsulent Gráinne Stevenson, Socialstyrelsen
– 12.00 PAUSE med en let frokost, networking og snak
– 13.00 Erin Pizzey, Honest-Ribbon, England
– 13.30 Psykolog Maria Jensen, Dialog Mod Vold
– 14.00 Ekspertpanel (Nordjyllands Politi, Mandecentret, Ligestillingsministeriet, Mødrehjælpen, Aalborg Universitetshospital (Psykiatrien), Dialog Mod Vold)
– 15.30 Farvel og tak for denne gang

(Der tages forbehold for ændringer)

Del denne artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig Mandecentrets nyhedsbrev og bliv en del af rejsen!

Med Mandecentrets nyhedsbrev får du den nyeste viden om mænd og ligestilling samt værdifuldt indhold direkte i din indbakke.

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.