Indefra Mandecentret Esbjerg: “Det var rørende”

Fire mænds åbenhed rørte Anders Agger, da han besøgte Mandecentret i Esbjerg. Mandag den 5. november kan du se resultatet i ‘Indefra Mandecentret Esbjerg’.

Siden 2006 har Mandecentret hjulpet mænd i krise, men krisecentre for mænd var nyt for Anders Agger, da han gik i gang med at lave programmet ‘Indefra Mandecentret Esbjerg’, der sendes mandag den 5. november kl. 21.30 på DR2.

Se ‘Indefra Mandecentret Esbjerg’ på dr.dk/tv.

“Jeg kendte krisecentre for kvinder, fordi de af gode grunde har fyldt noget i medielandskabet med stærke, tankevækkende historier. Men det var nyt for mig, at mænd også har et sted at gå hen, når det ramler på den måde.”

I denne sæson af Indefra besøger Agger blandt andet Indre Missions Ungdom, Nationalbanken, et fixerum og en svinebonde. Men hvad fik ham til at udvælge Mandecentret Esbjerg?

“Det er et interessant lukket rum, som rummer historier, der måske er en fin afspejling af, at den moderne mand også kæmper med sine ting i 2018. Og så valgte vi Esbjerg bevidst for at komme væk fra de største byer herhjemme.”

Åbenheden var rørende

I ‘Indefra Mandecentret Esbjerg’ møder Anders Agger fire mænd. Deres kriser spænder over parbrud og efterfølgende hjemløshed blandt andet på grund af ludomani, vold i parforholdet, og i Mads Dahl Jensens (billedet) tilfælde PTSD og angst efter et overfald på gaden. Et forløb, der i sidste ende førte til et brud med moren til hans to piger.

Selvom Anders Agger ikke kendte til Mandecentret eller de andre krisecentre for mænd, så var det et fordomsfrit møde med mændene.

“Jeg havde ingen fordomme, og jeg kunne ikke forvente noget. Det kan man dårligt, når mænd er midt i et lavpunkt. Men det overraskede at få flere nuancer på parforholdet. At manden ind imellem er den svageste part. Både mentalt og fysisk,” siger han og kalder mændene modige.

“Vi mødte interessante, modige mænd, der lukkede os ind. Den åbenhed, som vores fire medvirkende mænd udviste os – det var ret rørende.”

Se ‘Indefra Mandecentret Esbjerg’ på dr.dk/tv.

Del denne artikel

Relaterede artikler

Nyt samarbejde med Hjælp Din Næste

Mandecentret Hovedstaden har indgået et samarbejde med organisationen Hjælp Din Næste. Hos Hjælp Din Næste arbejder de for at forbedre levestandarden og livskvaliteten for hjemløse

Læs mere

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.