fbpx

BLIV FRIVILLIG

Del med dine venner


Send

Bliv frivillig i Mandecentret

Bliv frivillig i Mandecentret. Socialrådgivere, terapeuter, jurister, lærere og konfliktmæglere kommer efter arbejdstid for at bidrage med deres kompetencer på frivillig basis.

Bliv frivillig og bliv en essentiel del af Mandecentrets DNA. Siden Mandecentret blev etableret har mange lagt timevis af ulønnet arbejdskraft i at hjælpe mænd og deres børn under skilsmisse.

Din baggrund er ikke vigtig. De frivillige kvinder og mænds baggrunde spænder fra socialrådgivere til jurister, terapeuter og konfliktmæglere blandt meget andet. Det vigtigste er, at du har noget livserfaring.

De fleste frivillige medarbejdere har rådgivningssamtaler i Mandecentret på samme måde som de ansatte. Andre bidrager med helt andre aktiviteter som f.eks. hjælp til at søge bolig og arrangementer for børn og deres fædre.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Hvis du vil være frivillig i Mandecentret, skal du sende en ansøgning pr. mail til Mandecentret nærmest dig.

Fortæl, hvorfor du vil være frivillig i Mandecentret, hvilke opgaver du kan løse, og hvor meget af din tid, du kan bidrage med. Vi forventer ikke, at du har en bestemt faglig baggrund. Men vi forventer et stort engagement, og at du er en stærk lytter. Vedhæft også gerne dit CV.

Som frivillig i Mandecentret er du med til at gøre en kæmpe forskel for mænd og deres familie. Du bliver en del af et fagligt miljø med andre ildsjæle, kollegaer, du kan sparre med, samt supervision. Løbende holder vi også workshops og andre faglige arrangementer.

Frivillige fortæller

Øystein, frivillig i København

Jeg startede som frivillig på Mandecentret i forbindelse med min uddannelse til psykoterapeut og har været her lige siden. Det helt specielle ved at være frivillig på Mandecentret, er, at her får jeg mulighed for at møde og støtte mænd, som typisk ikke ville opsøge en terapeut. Og det er måske en af styrkerne herinde; at det ikke er terapi, vi tilbyder, blot et rum hvor mænd kan få plads og støtte til at sætte ord på det, som fylder og er svært i forbindelse med et truende parbrud eller en fremskreden skilsmisse. Desuden kan de få et råd eller to på helt konkrete problematikker, som typisk opstår, når en relation er ved at gå i stykker.

Noget af det allermest givende er at vide, at det ikke kun er manden selv jeg støtter, men også de børn, som alt for ofte kommer i klemme i de voksnes krise. At være med til at skabe et rum for manden, hvor der er plads til at han med alle de følelser, et brud unægtelig bringer med sig; sorg, frustration, vrede. Et rum hvor han kan blive mere opmærksom på hvad der sker, læsse af og ventilere noget af dette, så han kan være mere nærværende og bedre til at rumme sine børn derhjemme. Der opstår magiske øjeblikke, når en mand ser sin rolle og ikke mindst værdi som far, og jeg tænker, dette er noget, vi er mange, som kunne blive bedre til, parkrise eller ej. Og nogle gange skal der støtte til.

Udover at støtte nogle af de mange mænd som kæmper med parkriser, er jeg også taknemlig over at være med til at bryde tabuerne om at mænd ”ikke har brug for støtte” – og at ”følelser kun er for kvinder”.

Hvis du er i tvivl om reglerne for frivilligt arbejde kan du læse mere her!

Jens, frivillig i Aarhus

Jeg er frivillig rådgiver ved Mandecentret i Aarhus og har mænd til samtale hver anden onsdag eftermiddag/aften.

Interessen for at arbejde med mænd går ca 20 år tilbage til da jeg selv blev skilt først i 00’erne. Der var ikke meget hjælp at hente nogen steder. Jeg sejlede som styrmand og mine kollegaer – alle mænd – var ikke den store hjælp, også selv om et par af dem selv havde været i genne en skilsmisse.

I årene efter arbejdede jeg meget min egen personlige udvikling og jeg blev uddannet psykoterapeut.

Jeg har altid arbejdet i “mandeverdner – først i Forsvaret og siden til søs, og under min uddannelse oplevede jeg hvordan mange af mine kvindelige medstuderende egentlig havde svært ved det at komme ordentlig i kontakt med de mænd de havde som klienter. Der fik jeg tanken om at specialisere mig i det at arbejde med mænd. Jeg er rigtig glad for at kunne bidrage med hjælp til de mænd der kommer i Mandecentret og er glad for at vi er kommet er stort skridt videre end der hvor vi mænd stod i samme situation for 20 år siden.

 

Bliv frivillig hos os i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense, Slagelse, Randers eller København og på Frederiksberg.

X