Mandecentrets historie

Det første mandecenter, som vi kender det i dag, så dagens lys i København 2006 og blev oprettet af Thorkil Vestergaard Hansen sammen med en arbejdsgruppe i Foreningen Fundamentet. Dengang eksisterede Horsens Krisecenter for Mænd og Stedet i Fredericia også. Begge steder var tilbud til kriseramte mænd i Danmark, men ingen af dem var specifikt målrettet mænd, der var kommet i krise på grund af et brud i parforholdet.

Thorkil Vestergaard Hansen havde erfaret på Værestedet Fundamentet, at mange af mændenes kriser netop begyndte med en skilsmisse. Kriser, der kunne udløse social deroute, misbrug, arbejdsløshed og hjemløshed, hvis mændene ikke fik hjælp. Derfor oprettede han Mandecentret i København. Siden er syv andre lokalafdelinger kommet til.

Mandecentret adskiller sig fra herberg og forsorgshjem bl.a. ved, at målgruppen ikke omfatter mænd med ubehandlede misbrug eller psykisk sygdom.
Mandecentret har som mål, at undgå at akutte kriser kan føre til social deroute samt at bistå til at fædre fortsat er fædre i kontakt med deres børn efter skilsmissen.