MÆND OG PÅRØRENDE

På denne side finder du film, podcasts og personlige fortællinger, der hver især belyser, hvordan det kan opleves at være mand i krise. Du får et indblik i, hvordan nogle mænd har håndteret deres situation med støtte fra andre – og du får viden om vold i nære relationer og dens konsekvenser. Er du pårørende, kan materialet inspirere dig til, hvordan du bedst kan være en støtte.
Indholdet lægger op til eftertanke og samtale, og derfor er det en god ide, at du bruger siden i fællesskab med andre.

Efter brud i parforholdet, et mislykket selvmordsforsøg og en tur på psykiatrisk skadestue fik 44-årige Daniel hjælp på Mandecentret til at komme ud af mørket og videre i sit liv.

Thomas var i en svær livskrise, da han kom til Mandecentret. Han havde tabt sig 40 kg og var konstant nedtrykt. I dag har han genfundet troen på sig selv og sit liv med sine to børn.

Maltes forhold til kæresten udviklede sig til et liv med fysisk og psykisk vold. Hør ham fortælle, hvad der skete og hvordan han fik hjælp.

Charlotte deler i dette interview sine erfaringer om at være en god støtte for sin bror, der blev udsat for grov psykisk partnervold. Bliv også klogere på, hvad psykisk vold egentlig er.

Andreas måtte forlade sit hjem i hast og fik ophold på Mandecentret med sin lille søn. Filmen har fokus på den børneindsats, personalet på Mandecentret nu har mulighed for at tilbyde unge fædre.

En ung mand deler anonymt sin historie om et liv præget af kulturclash og vold i ægteskabet. Hør hans fortælling om partnerbrud, om at finde sig selv igen og om at kæmpe for retten til at være far for sine børn.

Psykisk vold er den mest udbredte form for partnervold blandt mænd. Lyt til en autentisk case, efterfulgt af en samtale om voldens mange ansigter og konsekvenser.

Mange mænd kæmper med at erkende, når de er i krise og udsat for partnervold. Det kan være en stor barriere at række ud. Lyt til en autentisk case og en samtale om især psykisk vold, og hvad den rette støtte kan betyde.

Hvad sker der, når man ringer på hos Mandecentret? Lyt til Michael Hammer, forstander på Mandecentret Fyn og Niels Jensby, tidligere beboer på Mandecentret, fortælle om det.