fbpx

Det handler altid om børnene – debatindlæg i JP

08.12.2017

Del med dine venner


Send
Familieret: Det handler altid om børnene - Debatindlæg i JP

Lige nu forhandler politikerne om en ny familieret. I dag har Mandecentret et debatindlæg i Jyllands-Posten om det arbejde, hvor vi peger på, at der skal tilføres midler til området, ikke mindst i forbindelse med konfliktfyldte skilsmisser. For børns tarv koster.

Det handler altid om børnene- også når det kommer til familieret. Derfor må den ny lovgivning på familieområdet, som der i disse uger forhandles om, have som sin fornemste prioritet at hjælpe og motivere forældrene til at samarbejde om de børn, de har fået sammen.

Sådan skriver seniorrådgiver ved Mandecentret København, Jan Lindell, i dag i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Børns tarv kræver ressourcer

Hvert år oplever cirka hvert tredje barn, at dets forældre må gå fra hinanden. I 10 pct. af sagerne er så komplekse og kan have et så højt konfliktniveau mellem forældrene, at det kræver en særlig indsats fra det offentlige.

I dag er der for det meste kun ressourcer til en halvhjertet konfliktmægling og lidt børnesagkyndig rådgivning. Og det er ikke godt nok. For sagerne har både store konsekvenser og store omkostninger for samfundet, forældrene og ikke mindst børnene.

At beskytte børnene, og at kunne hjælpe dem og deres forældre bedst muligt igennem tiden efter skilsmissen, kræver ressourcer. Læs hvor og hvordan Mandecentret mener, der skal sættes ind her.

Mandecentret tilbyder gratis hjælp til dig i forbindelse med en skilsmisse eller et parbrud. Det kan du læse mere om her.

X