Reading Time: 1 minute, 43 secs

Vender du den anden kind til, når volden er tæt på dig?

Det sker mere og mere, at mænd søger hjælp fordi de bliver udsat for vold, som vi beskrev i sidste to indlæg er 10 % af mænd, som kommer forbi og får rådgivning på Mandecentret også udsat for vold.

Når konen/partneren eller eks’en gør brug af volden i stedet for dialogen.

Det sker mere og mere, at mænd søger hjælp fordi de bliver udsat for vold, 10 % af mænd, som kommer forbi og får rådgivning på Mandecentret også udsat for vold. Men stort set ingen af dem har anmeldt volden.

Hvorfor er det så at manden vælger at undlade at anmelde volden?

Nogle mænd føler skam og skyld og tænker, at det hele er hans eller hendes skyld. Det kan være svært at se hvem, der har bidraget mest til konflikt.

Eller også er de bange for at optrappe konflikten yderligere, hvis de nævner det i statsforvaltningen. Og det er der vel ingen grund til , nu der allerede er konflikt.

Andre mænd (og kvinder) tænker, at det at blive slået på,  kun er dask, og der ikke ligger mere i det, men dette citat viser tydeligt, at manden også bliver ramt af  volden.

det jo egentlig ikke er vold, men snarere ”dask”. I en konkret samtale var den mandlige part ved at give hende ret, men tilføjede så: ”det kan godt være, at det startede som dask, men ved du egentlig, hvad det gør ved mig.

Derfor er det vigtigt at få sat tal og lys på denne vold, for den kan være med til at polarisere fædre fra deres børn. Den kan være med til at give manden skyldfølelse og endda depression, der påvirker opretholdelsen af job og en velfungerende dagligdag.

Hvis du som mand er udsat for vold, er det vigtigt, at du tager affære og beskytter dig selv, og finder råd til at komme videre.

Mandecentret har åbnet en voldmodmand.dk som udelukkende er til for at hjælpe mænd, der er udsat for vold.

Er du eller kender du en mand, som er udsat for vold,?

Ring til Voldmodmand.dk og få flere svar om din situation. Tlf 50800750 mellem 10-15

Vold mod mand
2 Likes