Seminar om mænd udsat for vold var en succes

Den 15. marts havde Mandecenter Fyn inviteret til seminar om mænd udsat for vold i nære relationer. Oplæg og en paneldebat bidrog til at nuancere billedet af den vold, der aldrig bør finde sted.

Voldsudsatte mænd får stadigt mere opmærksomhed. Det vidnede den store deltagelse ved Mandecenter Fyns seminar om mænd udsat for vold i nære relationer torsdag den 15. marts også om.

Rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense, Brian Dybro, bød velkommen og understregede vigtigheden af de indsatser, der gøres på området. Både overfor voldsudsatte mænd, kvinder og ikke mindst børn.

Herefter fortalte Jane Lykkegaard Duncker fra Ligestillingsministeriets voldsteam om indsatsen mod vold i de nære relationer, inden Ask Elklit fra Syddansk Universitet satte volden og forskningen inden for området i perspektiv. Det skete blandt andet med udgangspunkt i hans og Sarah Bøgelund Dokkedahls undersøgelse af indbyrdes vold.

Sammen er indsatsen stærkest

Den afsluttende paneldebat med Dialog mod Vold, Krisecenter Odense, Mødrehjælpen Odense, Mandecentret Fyn, samt Jørgen Juul Jensen, projektleder for Mandecentret Danmarks voldsprojekt, satte fokus på samarbejde mellem de lokale aktører. Noget forstander for Mandecentret Fyn, Michael Hammer, håber kan blive en realitet.

“Jeg oplevede et ønske om, at vi blive bedre til sammen at se hele familiens udfordringer omkring voldsdynamikken. Der er behov for, at vi blive mere konkrete og også mere handlingsrettede, så de fine hensigter og intentioner ikke bare forbliver ord. Vi skal formå at sætte handling på dette, og det ser jeg som forstander på Mandecentret Fyn frem til,” siger han.

Hammer sender også en tak til paneldeltagere og oplægsholdere for at bidrage positivt til et nuanceret billede af den ulykkelige vold, der desværre er til stede i alt for mange pressede familier.

“Vi er meget taknemmelige for den interesse og opbakning, der var for seminaret om voldsramte mænd. Det hele gik op i en højere enhed med godt fremmøde, gode oplæg og en god debat, hyggelig stemning blandt folk og fokus på sagen: At mænd også udsættes for vold, ikke mindst psykisk, og at alle voldsramte borgere i Danmark skal tilbydes hjælp – uanset om man er mand, kvinde eller barn.”

Klik her hvis du vil vide mere om Mandecentrets projekt ‘Mænd udsat for vold’.

Del denne artikel

Relaterede artikler

Jacob Engmose Astrup

Direktør
Mandecentret

I 2017 blev Jacob en del af Mandecentrets bestyrelse, men tiltrådte i marts 2018 som vicedirektør og i 2020 som direktør. Jacob er cand.jur. og har tidligere været afdelingsdirektør i koncernjura i Nykredit samt advokatfuldmægtig i forskellige advokatfirmaer.