Reading Time: 2 minutes, 19 secs

Vejen til maskulin autenticitet

De 4 maskuline arketyper bygger på Carl. C Jungs arbejde om arketyperne og er udvikler af Robert Moore og Douglas Gillette til at bestå af Kongen, Krigeren, Magikeren og Elskeren, og de repræsenterer på en måde vores 4 forskellige intelligenser eller kropsdele om du vil.

Karl-Otto sidder til daglig, som rådgiver på Mandecentret i Aalborg. Her rådgiver han mænd under skilsmisse eller parbrud.

Når han ikke arbejder for Mandecentret, arbejder han med sin egen praksis, hvor han hjælper mænd med at være tro mod deres maskuline autenticitet.

Vi synes det er en spændende tilgang til at få overblik og styr på sine følelser og i dette blogindlæg fortæller Karl-Otto om sin metode:

Når jeg bruger de 4 maskuline arketyper i min Lifecoaching af mænd er det fordi det giver klarhed, overblik og konkrete muligheder for at navigere gennem de svære tider.
De 4 maskuline arketyper bygger på Carl. C Jungs arbejde om arketyperne og er udvikler af Robert Moore og Douglas Gillette til at bestå af Kongen, Krigeren, Magikeren og Elskeren, og de repræsenterer på en måde vores 4 forskellige intelligenser eller kropsdele om du vil.
Vi har alle en del af hver type i os.
Kongen repræsenterer hovedet med visioner, værdier, klarhed som giver retning og formål i livet
Krigeren repræsenterer kroppen med dens livsenergi, handlekraft, udholdenhed, helbred og sundhed.
Magikeren repræsenterer vores indsigt i os selv og andre, samt vores evne til at håndterer følelser og tanke mønstre og skabe ny værdi af dette.
Elskeren repræsenterer hjertet og vores empatiske evner. Som igen tegner kvaliteten af vores relationer og vores evne til at nyde det smukke og det skønne i tilværelsen.

Når du har ubalance i en arketype og har for meget eller for lidt af den, vil den pendulere mellem et aktivt eller passivt polariserende skygge mønster.

Kongen bliver tyrannisk overansvarlig eller ansvarsløs.
Krigeren bliver tromlende sadistisk eller en kujonagtig dørmåtte.
Magikeren bliver manipulerende og snu eller naiv og uskyldig.
Elskeren bliver afhængig af div. substanser og oplevelser eller kollapser i isolation og depression.

Når du får afklaret hvor ubalancen er, får du et nyt godt overblik og et konkret valg ift. din handle og væremåde. Du får balance i de enkelte arketyper og de samarbejder som et team.
Det gør at du får nemmere ved at lede dig selv på en fornuftig og sammenhængende måde.
Du får styr på dig selv, din kærlighed og dit parforhold, din roller som forældre og familiemand.
Du får mod på at stå ved dig selv og gøre mere af det du brænder for, det der gør dig stolt og glad.
Du håndterer stress og pressede situationer og kommer styrket ud af den forandring du går igennem.

Karl-Otto Sandvik

Karl-Otto

Mandecentret

Her kan du læse mere om Karl-Ottos arbejde udenfor Mandecentret

1 Like