Reading Time: 4 minutes, 1 sec

Når en far tackler savnet til sit barn

Dette indlæg handler om at tackle det store savn man som far har, de dage man er alene.

Dette indlæg handler om at tackle det store savn man som far har, de dage man er alene.

Fædre savner ligesom mødre også deres børn, når de ikke ser dem.

På Facebook gruppen Samvær og Trivsel findes en tråd, hvor en far spørger ind til, hvordan han tackler savnet til sin søn, de dage sønnen er hos moderen.

Jesper Jensen, der har været med til at starte gruppen, fortæller om det han kalder en ”savnecyklus”:

”Jeg har haft dem i 7 dage, det er dejligt, men jeg må indrømme jeg bliver også træt, 7 dage alene med dem og specielt i de travle uger.
Så efter jeg afleverer kommer der typisk et par dage eller en, hvor jeg lige ånder lettet op, så er der ro og fred og måske endda tid til at støvsuge, hehe. Derefter kommer der nogle dage hvor det sådan går lige op, jeg kan ting jeg normalt ikke kan, men de mangler da, sådan noget for noget.

Til sidst på ugen dog, der savner jeg dem helt vildt, nu er det snart længe siden jeg har set dem, men jeg tænker også på at de nu endelig nyder at ha fri fra skole, kunne slappe af og det gør mig glad på deres vegne og så glæder jeg bare til mandag når jeg henter, de kram der venter.

Mandag er jeg som regel lige lidt softy i det, og sidder jeg klar når skolen slutter klokken 14, helst lige udenfor døren, at det så også giver mulighed for at snakke med yndlings SFO pædagogerne i fred og ro er bare win win.

Synes jeg klarer de uger fint, klappe mig selv på skulderen, du er dygtig Jesper  … Der hvor den er grim er sommerferien, puuuuha!!! Det er en lang lang lang ferie  hehe.”

Der er flere svar på tråden, både fra kvinder og mænd. Og det viser sig, at på det område, der er forældre ens, uanset køn. Man savner sit barn eller sine børn, når de er hos den anden.

Det handler selvfølgelig også en stor del om hvor meget og hvornår man har sine børn. Jo mindre man har dem , jo mere savner man dem. Og det kan måske være lidt nervepirrende at skulle være sammen, når der går 14 dage imellem, fordi der i børns verden kan ske rigtig meget på 14 dage. (det kan der selvfølgelig også i de voksnes verden…)

 

Hvad gør man så?

  • Hvad kan man så egentlig gøre når savnet står på? 
  • Hvad gør en far egentlig de dage han er alene?
  • Hvordan får far tiden til at gå?
  • Og hvordan sørger far for at holde sig i gang uden at falde i staver over savnet?

 

Et af forslagene er at have billeder af sit barn eller sine børn rundt omkring i huset.

Et andet forslag er at lave så meget som muligt, mens man er alene.

Det bliver dog også nævnt, at det er vigtigt at finde ro med sig selv og lave ingenting.

De fædre som stadig har et godt forhold til barnets / børnenes mor kan selvfølgelig aftale, at man kan ringe og tale sammen, men som Jesper Jensen skriver det, så er det måske mere et forældre behov, og måske man skal lade det være op til barnet eller børnene selv om de har brug for at tale i telefon.

Jesper Jensen tilføjer:

”Jeg tænker man skal erkende at det er ok at savne og så glæde sig til de kommer, bliver det for overvældende må man tage affære jo, man kan f.eks være lige så skør som mig og ligge sig til at sove i en af ungernes senge når det er aller værst.”

 

Vi mener bestemt det er sundt at erkende og samtidig glæde sig over de små ting for at savnet føles lettere eller mindre. Plus det faktum, at man husker at rose sig selv, når det går godt.

 

Hvad gør du som far eller mor, når du savner dine børn?

Giv os endelig dit bud i kommentarfeltet. Det kan gavne andre i deres savnecyklus.

 

Tak til Jesper Jensen for at ville medvirke i dette indlæg og tak til dig for at dele hvis du mener en far eller mor har brug for at læse.

 

Mandecentret – hjælper fædre før, under og efter en skilsmisse.

Ring på 70116263 hvis du er i krise pga skilmisse.

Far savner sine børn

0 Likes