Reading Time: 1 minute, 48 secs

Men’s Health Week 2015 – tjek dig selv mand

I år er det de unge mænd, der bliver sat fokus på, og det er der en god grund til, unge mænd har 300% højere dødelighed end unge piger.

Men’s Health Week – en af Danmarks mest vigtige events

Over 100 kommuner deltager i eventet som varer en hel uge landet over , og der findes et hav af aktiviteter som på den ene eller anden måde er med til at fremme viden om sundhed til mænd.

I år er det de unge mænd, der bliver sat fokus på, og det er der en god grund til, unge mænd har 300% større dødelighed end unge piger.

Den sætning lader vi stå lidt for sig selv.

Men vi kan hurtigt vende tilbage til udfordringen:

At mænd generelt taler for lidt om hvordan de har det, og de lytter for lidt til de advarselssignaler deres krop og omgivelser sender dem.

Hvorfor det er sådan? …ja det er der sikkert mange svar på, men vi tænker mere over hvad kan vi gøre ved det?

Hvem kan hjælpe, hvordan skal der hjælpes? Så mænd bryder statistikkerne om højere dødelighed end kvinder.

Et godt eksempel på hvordan man kan starte tidligt med at påvirke unge mænd til at holde øje med deres helbred er gennem sport. Det har sportsorganisationen GAME og Lungeforeningen bevist, i deres samarbejde om undervise i sundhed gennem basketball.

For hvad betyder det egentlig for kapaciteten på banen hvis man ryger eller drikker?

Forum for mænds sundhed opfordrer alle mænd til at tage deres sundhed alvorligt med deres nye kampagne, hvor mænd kan tjekke sig selv, via nettet. Uden nogen følger med. Kampagnen og mulighed for at tjekke dig selv finder du via linket på billedet:

tjekdigselvmand

Og efter statistikkerne at dømme er et tiltag som dette, et stort og relevant skridt på vejen til bedre sundhed for mænd.

Vi fra Mandecentret er taknemmelige for den indsats Forum for Mænds Sundhed sætter for dagen, i missionen om at forbedre mænds sundhed.

Vi ser frem til mange år med mange flere sunde mænd.

Mandecentret

 

Har du, eller kender du nogen der har brug for hjælp før, under eller efter en skilsmisse eller et parbrud?

Ring 70116263

 

1 Like